onsdag 10 februari 2010

Avfallskvarnar

Satt precis och läste i nya HSB Hemma. En väldigt trevlig tidning på tal om kameler... ;)
Där har dom ett reportage om avfallskvarnar och hur det är påväg att uppmuntras i sverige. Dom har visst funnits sen 60-talet, men det är nog inte så stort. Däremot har dom funnits i USA sen mitten av 30-talet så det borde väl vara dags att dom kommer ut till allmänheten här också.
Dom ska visst vara mycket miljövänligare än t ex kompostering. Avfallet som åker ned i avloppet åker till reningsverket där det rötas och gasen som bildas omvandlas till biogas. Som vi sen kan köra bil på. Och det låter ju inte helt fel. Så jag förstår inte varför vi inte haft det tidigare här. Man minskar ju belastningen på sopbergen och så slipper man faktiskt bära ut komposthinken hela tiden.
Måste erkänna att jag blir väldigt sugen på att skaffa en när det blir hus. Tänk så skönt att bara skala grönsakerna ner i slasken, sätta på locket och trycka på en knapp så är det borta...
Men man måste visst ha tillstånd från kommunen innan. Så det gäller att skriva upp det någonstans så man kommer ihåg det när det är dags för det!

(InSinkErator - Evolution 200)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar