måndag 31 januari 2011

Fortsättningen på matbloggandet


Detta är en underbar gryta som jag kommer ihåg från när jag var liten. Receptet ska visst komma från en av Vallens årliga vårfester för många år sen.

SUC55404SUC55401SUC55402SUC55405SUC55407SUC55411

Vårfestgryta

Ingredienser
600 gram
grytbitar
2-3 msk smör/olja
2 st gula lökar
1 brk hela champinjoner
1 msk vetemjöl
4 dl grädde
3½ tsk soja
4½ tsk dijonsenap
2 tsk riven pepparrot
2 st vitlöksklyftor
1-2 tsk dragon
1 brk (2dl) crème fraiche
salt och peppar

Tillagning
1.
Fräs grytbitarna i smör/olje blandningen, gärna i omgångar så det inte börjar koka. Lägg åt sidan och fräs hackad lök och finhackad vitlök tills den är mjuk. Passa även på att bryna champinjonerna. Lägg tillbaka köttet och krydda.
2. Strö över vetemjölet och rör om. Häll över grädden och tillsätt sedan alla ingredienserna utom crème fraichen. Rör om ordentligt.
3. Låt koka tills köttet är mört och fint och tillsätt sedan crème fraichen. Låt bli varmt, smaka av och krydda extra om något saknas.
4. Servera med ris, en god sallad eller fina kokta grönsaker.

SUC55409

Hungriga pojkar som väntar ivrigt på maten!

SUC55418

Man kan äta banan med gaffel också!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar